Siirry pääsisältöön

Rullakampaus koe

Tänään teimme rullakampauksen, johon saimme opettajalta seuraavat ohjeet.

Asiakas tulee alla olevan kuvan kanssa liikkeeseen, hän haluaa juuri samanlaisen kampauksen kuin Suomen missillä. Miettikää miten rullaatte (yli-,normaali-,alajännittäinen) ja mihin suuntaan rullataan. Kyseessä on siis pitkänhiuksen rullaus.
Lisäksi piti miettiä sopivat rullat, ja kirjaa sai käyttää apuna.

Itse olin aluksi paniikissa, että apua, osaanko.. Koomista, että tätä olemme harjoitelleet kerran/pari, mutta harjoitusta se tämäkin on.

Aloitin tekemällä jakauksen vasemmalle puolelle, kuten kuvassa. Sitten rullasin pääliosaan ylijännitteistä, sivuihin normaalia, sekä alajännitteistä, takaosaan (takaraivosta alaspäin) alijännitteistä ja pari normaalijännitteistä.


Mielestäni rullaus onnistui ihan hyvin, ottaen huomioon, että olen sitä vain koulussa tehnyt.
Kun kaikki rullat olivat päässä, laitettiin pää lämpökoneeseen, jotta kosteat rullat kuivuisivat muotoon. Koneessa pää oli 30min, jonka jälkeen annoin rullien jäähtyä rauhassa muotoonsa.

Sitten alkoi rullien purku, alhaalta ylöspäin.


Juuri avatut rullat (yläpuolella oleva kuva) näyttivät kivalta omaan silmääni, mutta jotta siitä saisi kuvan mukaisen, avasin hiukset auki aukikampausharjalla.

Sitten aloin tupeeraamaan/asettelemaan hiuksia kuvan mukaisesti. Sen kanssa sai hetken aikaa vääntää, mutta lopulta se onnistui.


Valmis kampaus edestä. Malli on mielestäni onnistunut, sillä sain pääliosaa hyvin kohoamaan ja muoto on aika sama kuin kuvassa.




Valmis kampaus sivuista. Myönnän, lopputulos jäi karvaiseksi, mutta yritin sentään parhaani.


Koe oli mielestäni mukava ja samalla haastava, enkä siihen täydellisesti onnistunut, mutta en täydellistä suoritusta odottanutkaan. 

Yritin parhaani ja olen itse tyytyväinen lopputulokseen ja se riittäköön minulle. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kulunut opiskeluvuosi

Opiskeluvuosi on kulunut todella nopeasti. Mielestäni juuri aloitimme, ja nyt kesäloma onkin jo ihan nurkan takana (vaikkakin olen itse töissä koko loman). Olimme vielä tänä lukukautena lähiopetuksessa, kunnes vallitsevan tilanteen takia tuli tieto, että nyt siirrymme etäopiskeluun. Ajatukseni oli todella skeptinen asian suhteen, sillä kuulosti (ja tuntui) vaikealta yhdistää hiusalan harjoitteet etäopiskeluun. Tottakai mahtavat opettajat olivat aina puhelimen päässä tsemppaamssa ja kertomassa, kuinka hommat hoidetaan. Silti jotkin tehtävät tuntuivat todella haastavilta, koska ei ollut ollenkaan varma, tekikö jonkin asian oikein, eikä ollut ketään, joka olisi sen sillä hetkellä voinut tulla katsomaan. Kaikista töistä kuitenkin selvittiin, ja opetukseen sisältyi paljon myös teorialuentoja, videopuhelun muodossa. Tunnit sisälsivät kattavasti havainnollistavia kuvia, videoita ja teksitä, sekä oli kiva kuulla ja nähdä opettajia ja muita luokkalaisia. Teoriatunneista sai paljon irti! Välil...

Saksikampa

Harjoittelimme saksikammalla leikkuuta. Sivut ja takaosa leikattiin saksikammalla, jonka jälkeen pääliosa leikattiin yhdistäen se sivuosiin. Saksikammalla leikatessa piti toinen puoli leikata muotoilusaksilla ja toinen leikkuusaksilla Haastavinta oli muistaa pitää kampa oikeassa asennossa, ettei pituutta lähde liikaa liian ylhäältä. Lisäksi koin haastavana saksien nopean naputtelun, saaman aikaan kun kampa liikkuu. Tämä oli kuitenkin helpompaa muotoilusaksilla. Tekniikka alkoi kuitenkin loppuakohden sujumaan paremmin, kun sai huhusta kiinni, miten pitää tehdä. 

Kehälinjat

Saimme tehtäväksemme piirtää erilaisia kehälinjoja.  Yläpuolella on tasausleikkauksen kehälinja. Vaikka hius näyttää tasaisesti leikatulta, on se kuitenkinniin sanotusti ylöspäin pitenevä, mutta näyttää tasaiselta. (yläkuvat) Toinen kehälinja piti piirtää kerrostusleikkauksesta, joka on alaspäinpitenevä, jolloin päälihiukset ovat lyhyempiä kuin alahiukset, joten hiusmalliin tulee kerroksia. (yläkuvat) Viimeinen piirros piti piirtää porrastuksesta, joka on ylöspäinpitenevä. Tällöin hius on alta lyhyempi kuin päältä. (yläkuva)