Siirry pääsisältöön

Erilaisia ohennustekniikoita

Kävimme hiustenleikkuu kurssilla erilaisia ohennustekniikoita saksin ja veitsellä.

Ensimmäisenä kävimme massanpoisto ohennuksen, jossa ohennus tapahtuu hiusosion pituudessa. Tällöin ohennustekniikka vähentää massaa, mutta tätä ei kannata tehdä suoraan tyvestä. Oiva ohennuskeino paksuun hiukseen.
Tähän ohennustekniikkaan käytetää muotoilusaksia.

Sitten oli latvan ohennus, jossa ohennus puolestaan tapahtuu hiuksen latvassa. Tällöin ohennus lisää/helpottaa kammattavuutta. Hyvä ohennusmenetelmä lyhyeen hiukseen. Tähänkin käytetään mutoilusaksia.

Kävimme myös leikkuusaksilla latan vuolemisen, jossa saksia pidetään linnunokan verran auki ja latvaa vuollaan ohueksi.

Erilaisia veitsiohenteita kävimme esim. hiusosion päältä ohentamise, jossa veitsi viedään hiusosion päälle 45 asteen kulmassa ja vedetään latvaan. Ohentamisen aloituskohta määräytyy halutun ohennuksen voimakkuudesta ja hiusten määrästä.

Sama tehtiin myös hiusosion alta, jolloin ohentaminen tapahtuu vuolemalla ja saa hiuksen kohottumaan sekä taipumaan alaspäin. Hiuksista tulee ilmavemmat ja kevyemmät.

Kävimme myös nyörittämällä ohennuksen, jossa hius nyöritetään kohtisuoraan kasvualustaltaan ja veitsellä vedetään kevyesti nyöritetyn osion päältä. Saman voi tehdä myös naputtamalla kevyesti nyöritettyä osiota. Tulos on "räjähtäneen" näköinen, jolloin tätä voidaan käyttää vain paksuihin hiuksiin, sekä kohtiin joiden halutaan näyttävän räjähtäneiltä.

Kävimme myös lyhyiden hiusten veitsiohenteita, kun yllämainitut ovat pitkään hiukseen.

Lyhyeen hiukseen on mm. kampa edellä- ja kampa jäljessä - tekniikat. Näitä käytetään lyhyen hiuksen latvaohennuksessa.


Mielestäni helpoimmat ohennustaktiikat, olivat muotoilusaksilla tehtäessä, sekä veitsellä silloin, kun vedettiin hiusosion päältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kulunut opiskeluvuosi

Opiskeluvuosi on kulunut todella nopeasti. Mielestäni juuri aloitimme, ja nyt kesäloma onkin jo ihan nurkan takana (vaikkakin olen itse töissä koko loman). Olimme vielä tänä lukukautena lähiopetuksessa, kunnes vallitsevan tilanteen takia tuli tieto, että nyt siirrymme etäopiskeluun. Ajatukseni oli todella skeptinen asian suhteen, sillä kuulosti (ja tuntui) vaikealta yhdistää hiusalan harjoitteet etäopiskeluun. Tottakai mahtavat opettajat olivat aina puhelimen päässä tsemppaamssa ja kertomassa, kuinka hommat hoidetaan. Silti jotkin tehtävät tuntuivat todella haastavilta, koska ei ollut ollenkaan varma, tekikö jonkin asian oikein, eikä ollut ketään, joka olisi sen sillä hetkellä voinut tulla katsomaan. Kaikista töistä kuitenkin selvittiin, ja opetukseen sisältyi paljon myös teorialuentoja, videopuhelun muodossa. Tunnit sisälsivät kattavasti havainnollistavia kuvia, videoita ja teksitä, sekä oli kiva kuulla ja nähdä opettajia ja muita luokkalaisia. Teoriatunneista sai paljon irti! Välil...

Saksikampa

Harjoittelimme saksikammalla leikkuuta. Sivut ja takaosa leikattiin saksikammalla, jonka jälkeen pääliosa leikattiin yhdistäen se sivuosiin. Saksikammalla leikatessa piti toinen puoli leikata muotoilusaksilla ja toinen leikkuusaksilla Haastavinta oli muistaa pitää kampa oikeassa asennossa, ettei pituutta lähde liikaa liian ylhäältä. Lisäksi koin haastavana saksien nopean naputtelun, saaman aikaan kun kampa liikkuu. Tämä oli kuitenkin helpompaa muotoilusaksilla. Tekniikka alkoi kuitenkin loppuakohden sujumaan paremmin, kun sai huhusta kiinni, miten pitää tehdä. 

Kehälinjat

Saimme tehtäväksemme piirtää erilaisia kehälinjoja.  Yläpuolella on tasausleikkauksen kehälinja. Vaikka hius näyttää tasaisesti leikatulta, on se kuitenkinniin sanotusti ylöspäin pitenevä, mutta näyttää tasaiselta. (yläkuvat) Toinen kehälinja piti piirtää kerrostusleikkauksesta, joka on alaspäinpitenevä, jolloin päälihiukset ovat lyhyempiä kuin alahiukset, joten hiusmalliin tulee kerroksia. (yläkuvat) Viimeinen piirros piti piirtää porrastuksesta, joka on ylöspäinpitenevä. Tällöin hius on alta lyhyempi kuin päältä. (yläkuva)