Siirry pääsisältöön

Erilaiset kampaustekniikat



Saimme tehtäväksi etsiä kolme videota, jossa on tekniikoita, joita emme ole ennen käyttäneet tai tienneet.

Olemme käyneet laajasti erilaisia tekniikoita läpi, mutta kerään alle parit uudet tekniikat tai eri variaatioit.



Ensimmäisenä on punonta/nyöritys tekniikka. ( Linkki videoon )
Tässä hiuksia kieputetaan toistensa ympärille, jotta saadaan nutturamainen lopputulos. Tämän jälkeen pintaa nypitään aktiivisemmaksi, mutta halutessaan pinnasta voi tehdä passiivisen ja jättää sen sileäksi. Samaisessa videossa näytetään eri variaatioita kyseisellä tavalla tehdyistä kampauksista. Jokaisessa kampauksessa on nyörittämistä/punontaa tai nyppimistä. Lopputuloksesta saa rennon ja arkisen tai juhlavan, riippuen kuinka hiukset nypitään tai asetellaan.




Seuraavassa videossa on hyödynnetty erilaisia lettitekniikoita yhdistettynä vetotekniikkaan. ( Linkki videoon )Vetotekniikassa hiukset vedetään esimerkiksi kumilenkin läpi joko kokonaan tai esimerkiksi vain puoliksi. Hiuksia voidaan myös nyörittää ja vetää ponnarin läpi niin, että ne nyörittyvät itsestään.



Seuraavassa videossa uutena tulee, kuinka erilaisa koristeita voi käyttää hyödyksi tai asetella lyhyempäänkin hiukseen. ( Linkki videoon ) Videossa näytetään 5 erilaista hisutyyliä, ja jokaiseen tyyliin on yhdistetty tai käytetty koristetta apuna. Muuten kampauksissa on käytetty lettitekniikkaa, nyöritystä, sekä pohjatyönä varmasti hyvä föönaus, sekä kihara ja oikeat pohjatuotteet.


Tein itse oman variaationi yhdestä ensimmäisen videon kampauksesta.
Työtä varten on hyvä olla kumilenkkejä, hiuslakkaa, pinnejä, sekä kampausharja, jolla silottaa pintaa.

Aloitin ottamalla pääliosasta osion, jonka laitoin kiinni kumilenkillä. Kumilenkki kannattaa laitaa hieman alemmas, jotta hiukset saa pujotettua läpi. Tämän jälkeen jaoin osion kahteen, ja pujotin latvat läpi, sekä availin nyöritystä joka tästä syntyi.
Seuraavaksi laitoin suorat osiot kumilenkillä edellisen osion alapuolelle.
 (Havainnollistava kuva alapuolella.)

Tämän jälkeen ylijäämä osioita vain pujoteltiin viimeisimmän lenkin läpi, josta muodostui niskanuttura. Vinkkinä parempaan onnistumiseen sanoisin, että kumilenkin saa jättää oikeasti todella löysälle, jos asiakkaalla on paljon hiusta. Muuten latva ei tahdo oikein pysyä siellä, missä oli tarkoitus.





Lisäksi pinnan silottamiseen on hyvä olla lakkaa, jota minulla ei valitettavasti ollut.

Lisäsin sivuun vielä reunaletti taktiikalla tehdyn  hollantilaisen letin, jotta kampauksen sivuun saadaan mukava yksityiskohta.

Pohjatyöhön suosittelen (jos vain mahdollista) esimerkiksi kiharaa, kunnon föönauksen, sekä tyvikreppejä.
Viimeistelyyn voi ja kannattaa käyttää vielä lakkaa, sekä kiiltosuihketta, joka tuo hiukseen vielä lisäkiiltoa. Lisäksi kampaukseen voi lisätä esimerkiksi hiuskoristeita.

Kyseisestä kampauksesta saa monia eri variaatioita, sekä yllä olevista videoista voi yhdistellä ja kokeilla, millä tekniikalla tulisi paras!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kulunut opiskeluvuosi

Opiskeluvuosi on kulunut todella nopeasti. Mielestäni juuri aloitimme, ja nyt kesäloma onkin jo ihan nurkan takana (vaikkakin olen itse töissä koko loman). Olimme vielä tänä lukukautena lähiopetuksessa, kunnes vallitsevan tilanteen takia tuli tieto, että nyt siirrymme etäopiskeluun. Ajatukseni oli todella skeptinen asian suhteen, sillä kuulosti (ja tuntui) vaikealta yhdistää hiusalan harjoitteet etäopiskeluun. Tottakai mahtavat opettajat olivat aina puhelimen päässä tsemppaamssa ja kertomassa, kuinka hommat hoidetaan. Silti jotkin tehtävät tuntuivat todella haastavilta, koska ei ollut ollenkaan varma, tekikö jonkin asian oikein, eikä ollut ketään, joka olisi sen sillä hetkellä voinut tulla katsomaan. Kaikista töistä kuitenkin selvittiin, ja opetukseen sisältyi paljon myös teorialuentoja, videopuhelun muodossa. Tunnit sisälsivät kattavasti havainnollistavia kuvia, videoita ja teksitä, sekä oli kiva kuulla ja nähdä opettajia ja muita luokkalaisia. Teoriatunneista sai paljon irti! Välil...

Saksikampa

Harjoittelimme saksikammalla leikkuuta. Sivut ja takaosa leikattiin saksikammalla, jonka jälkeen pääliosa leikattiin yhdistäen se sivuosiin. Saksikammalla leikatessa piti toinen puoli leikata muotoilusaksilla ja toinen leikkuusaksilla Haastavinta oli muistaa pitää kampa oikeassa asennossa, ettei pituutta lähde liikaa liian ylhäältä. Lisäksi koin haastavana saksien nopean naputtelun, saaman aikaan kun kampa liikkuu. Tämä oli kuitenkin helpompaa muotoilusaksilla. Tekniikka alkoi kuitenkin loppuakohden sujumaan paremmin, kun sai huhusta kiinni, miten pitää tehdä. 

Kehälinjat

Saimme tehtäväksemme piirtää erilaisia kehälinjoja.  Yläpuolella on tasausleikkauksen kehälinja. Vaikka hius näyttää tasaisesti leikatulta, on se kuitenkinniin sanotusti ylöspäin pitenevä, mutta näyttää tasaiselta. (yläkuvat) Toinen kehälinja piti piirtää kerrostusleikkauksesta, joka on alaspäinpitenevä, jolloin päälihiukset ovat lyhyempiä kuin alahiukset, joten hiusmalliin tulee kerroksia. (yläkuvat) Viimeinen piirros piti piirtää porrastuksesta, joka on ylöspäinpitenevä. Tällöin hius on alta lyhyempi kuin päältä. (yläkuva)