Siirry pääsisältöön

Pallonuttura


Tänään saimme tehtäväksi katsoa youtubesta ohjevideon, jonka mukaan teimme pallonutturan. Aloitin osittamalla hiukset niin, että takaosa oli oma osionsa, ja jakaus kulki korvalta korvalle. Näin etuosan hiukset pysyivät poissa tieltä, kun työstin takaosaa.



Aloitin tupeeraamalla takaraivon kohdalta, noin puoleenväliin saakka. Tämän jälkeen silottelin tupeeratun osion pintaa ja laitoin sen löysästi kumilenkillä kiinni. Tämän jälkeen nypin pieniä osioita silotetusta pinnasta, jotta saan pinta enemmän aktiiviseksi.


Tupeerauksen jälkeen laitoin kaikki hiukset kiinni samaan ponnariin. Tämän jälkeen nostin ponnarin hännän ylös (ponihäntää  ei saa tehdä ihan niskaa, jotta valkki mahtuu), ja laitoin sen alle sukkahousuista pyöritellyn valkin. Sukkahousuista saa hyvän valkin, jos kotoa ei sellaista löydy. Pinnitin valkin tiukasti kiinni, jonka jälkeen laskin ponihännän ja siloitin sen valkin päälle. Tämän jälkeen toin sivulla olevat osiot ristiin nutturan päälle, aika löysästi, jotta sain nutturaan enemmän volyymia.

Tekoon tarvitsi siis aika yksinkertaisia välineitä, valkin, lakkaa ja pinnejä. Helpohko tekniikka, mutta tuo omat haasteensa, jotta muodon saa oikein ja nutturan juuri oikealle paikalle, eikä esimerkiksi liian alas tai ylös. Myös pinnan sileys tuo omat haasteensa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kulunut opiskeluvuosi

Opiskeluvuosi on kulunut todella nopeasti. Mielestäni juuri aloitimme, ja nyt kesäloma onkin jo ihan nurkan takana (vaikkakin olen itse töissä koko loman). Olimme vielä tänä lukukautena lähiopetuksessa, kunnes vallitsevan tilanteen takia tuli tieto, että nyt siirrymme etäopiskeluun. Ajatukseni oli todella skeptinen asian suhteen, sillä kuulosti (ja tuntui) vaikealta yhdistää hiusalan harjoitteet etäopiskeluun. Tottakai mahtavat opettajat olivat aina puhelimen päässä tsemppaamssa ja kertomassa, kuinka hommat hoidetaan. Silti jotkin tehtävät tuntuivat todella haastavilta, koska ei ollut ollenkaan varma, tekikö jonkin asian oikein, eikä ollut ketään, joka olisi sen sillä hetkellä voinut tulla katsomaan. Kaikista töistä kuitenkin selvittiin, ja opetukseen sisältyi paljon myös teorialuentoja, videopuhelun muodossa. Tunnit sisälsivät kattavasti havainnollistavia kuvia, videoita ja teksitä, sekä oli kiva kuulla ja nähdä opettajia ja muita luokkalaisia. Teoriatunneista sai paljon irti! Välil...

Saksikampa

Harjoittelimme saksikammalla leikkuuta. Sivut ja takaosa leikattiin saksikammalla, jonka jälkeen pääliosa leikattiin yhdistäen se sivuosiin. Saksikammalla leikatessa piti toinen puoli leikata muotoilusaksilla ja toinen leikkuusaksilla Haastavinta oli muistaa pitää kampa oikeassa asennossa, ettei pituutta lähde liikaa liian ylhäältä. Lisäksi koin haastavana saksien nopean naputtelun, saaman aikaan kun kampa liikkuu. Tämä oli kuitenkin helpompaa muotoilusaksilla. Tekniikka alkoi kuitenkin loppuakohden sujumaan paremmin, kun sai huhusta kiinni, miten pitää tehdä. 

Kehälinjat

Saimme tehtäväksemme piirtää erilaisia kehälinjoja.  Yläpuolella on tasausleikkauksen kehälinja. Vaikka hius näyttää tasaisesti leikatulta, on se kuitenkinniin sanotusti ylöspäin pitenevä, mutta näyttää tasaiselta. (yläkuvat) Toinen kehälinja piti piirtää kerrostusleikkauksesta, joka on alaspäinpitenevä, jolloin päälihiukset ovat lyhyempiä kuin alahiukset, joten hiusmalliin tulee kerroksia. (yläkuvat) Viimeinen piirros piti piirtää porrastuksesta, joka on ylöspäinpitenevä. Tällöin hius on alta lyhyempi kuin päältä. (yläkuva)